Behandlingar

Spa
Innan man badar en hund borstar jag igenom dess päls. En tovig hund som badar först blir inte ren och tovorna blir svåra att reda ut sedan.
Din hund blir badad i ett schampo som passar din hund och dess pälskvalité.


Klippning
Jag klipper din hund både för hand och med klippmaskin, det beror lite på vad din hund har för päls och helt enkelt vad du vill ha för frisyr på din hund.  När jag klipper din hund använder jag antingen klippmaskin, vanlig sax och urtunningssax beroende på vad för frisyr som önskas.
Ni kan välja att klippa hunden enligt rasstandard eller efter önskemål.
Vi går igenom din hund tillsammans och du får framföra dina önskemål och jag kan komma med förslag på vad som skulle passa just din hund.

Har du en mycket tovig hund så tycker jag det bästa för din hund är att bli kortklippt och slippa tovutredning som kan göra ont. Hunden mår bäst av att bli av med alla tovor på ett lätt och smärtfritt sätt, en tovig päls kan göra ont och orsaka hudproblem.


Trimning
Trimning kallas det då man plockar/rycker bort hårstrået. Detta gör man på sträva pälsar, trimmar man dessa regelbundet har de en päls som stöter bort fukt och smuts.

Klipper man dessa pälsar förändras pälsens struktur och tappar sin funktion.
Det är mycket svårt att trimma en päls som en gång blivit klippt. Pälskvalitén blir dålig och mjuk och därför svår att rycka. I det fallet kanske man ska fortsätta klippa en sådan hund.


Puts
Puts kallar jag det som är mellan trimning och klippning. Det kan exempelvis vara kloklippning, öronrengöring, klippa tassar och/eller klippa ansikte.